We wensen jou eerst en vooral een spoedig herstel. Om alles wat betreft de verzekering vlot te laten verlopen volgen jullie best de volgende stappen:

 1. Vraag een verzekeringsformulier aan de trainer, ploegverantwoordelijk of sportief verantwoordelijke. Indien nodig kan je dit ook hier downloaden
 2. Maak een afspraak met je dokter (eventueel clubdokter)
 3. Vul samen met de dokter het ongevallenformulier volledig in
 4. LET OP bij het invullen van oorzaken en omstandigheden. Ontstekingen en/of overbelastingen worden niet beschouwd als ongeval:
  • FOUT: “na veelvuldig trainen pijn in de rechterknie”
  • GOED: “plotse hevige pijn in de rechterknie bij het landen na een aanvalssprong”
  • Indien aangewezen, moet je ook een voorschrift voor osteopaat of kinesitherapeut vragen
  • Jullie kunnen hiervoor steeds bij de club kinesist terecht, indien er op dat moment iemand aan de club is verbonden
 5. Geeft het ingevulde en ondertekende ongevallenformulier af aan je trainer, ploegverantwoordelijk, sportief verantwoordelijke of bestuurslid, want de clubsecretaris moet het ingevulde formulier nadien online verwerken.
 6. Je ontvangt van de VVB een bevestiging van aangifte van het ongeval en je krijgt tevens een persoonlijk dossiernummer. Deze brief of e-mail dien je goed te bewaren en het dossiernummer dien je op alle kostennota’s en afrekeningstukken te vermelden.
 7. Bewaar alle kostennota’s van dokters, kiné, apotheek, … tot aan de genezingsverklaring en maak een copy van het volledige dossier.
 8. Vraag een genezingsverklaring aan de dokter. Alvorens dit in orde is, mag je niet beginnen aan training of competitie. Indien je een gelijkaardige blessure zou oplopen ben je niet verzekerd.
 9. Dien je doktersbriefjes in bij de mutualiteit en vraag een afrekeningsnota.
 10. Stuur het attest van genezing en een dubbel van de afrekening van de mutualiteit naar de verzekeringsmaatschappij. Vermeld op alle documenten je bankrekeningnummer en je persoonlijk dossiernummer.
 11. Het bedrag van de tussenkomst wordt rechtstreeks op je bankrekening overgeschreven.

 

Veel moed en spoedig herstel!